Rotary speelt sinterklaas: twintig manden speelgoed voor kansarme kinderen

 

 ©  IF

Gent -

Net zoals vorig jaar heeft de Rotary Club van de afdeling Gent-Prinsenhof zich van haar warmste kant getoond. De vereniging verzamelde tweedehandsspeelgoed om uit te delen aan gezinnen die geen geld hebben voor sinterklaasgeschenken.

Geert Neyt

Vorig jaar werden 160 sets speelgoed verdeeld aan kansarme kinderen over heel Gent . Voor dit jaar had Rotary samen met de KRAS diensten van de Stad Gent en Kringwinkel Ateljee een heus Sinterklaasfeest georganiseerd in het Balenmagazijn, waar behoeftige gezinnen via gesponsorde speelgoedcheques zelf speelgoed konden aankopen. Maar opnieuw strooide corona roet in het eten en moest het feest worden gecancelled.

Daarom werd overgegaan op het intussen gekende plan B. Twintig draadmanden vol opgehaald tweedehandsspeelgoed worden verdeeld tussen de vzw’s De Fontein, De Olijfboom, De Tinten , Sint-Antoniuskring Gent, Caritas en Open Plaats om zo veel mogelijk wensenlijstjes te vervullen.

Een deel van het speelgoed wordt woensdag 1 december samen met de Gentse schepen voor Armoedebestrijding Rudy Coddens (Vooruit) persoonlijk afgegeven aan het drijvend opvangcentrum Reno van Fedasil aan de Rigakaai.

 

 ©  IF

 

 ©  IF

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent