“Laat zo weinig mogelijk afval achter”: Ivago roept hulp in om coronacrisis te overbruggen

 

 ©  fvv

GENT -

De vierde golf van het coronavirus spaart ook de mannen en vrouwen van de vuilniskar niet. Ivago roept de hulp in van de Gentenaars en Destelbergenaars omdat er veel personeel is uitgevallen.

Bert StaesBron: BELGA

Afvalintercommunale Ivago moet de komende dagen zijn dienstverlening terugschroeven. Teveel medewerkers zijn afwezig wegens een coronabesmetting of quarantaine.

Om de huisvuilophaling te waarborgen wordt de reiniging van het openbaar domein teruggeschroefd. Er wordt daarom gevraagd de publieke vuilnisbakken zo weinig mogelijk te gebruiken, omdat ze de komende periode minder vaak geleegd worden.

Er wordt ook gevraagd afval dat zou blijven staan na een ophaling, zoals glas, papier en karton zelf naar het recyclagepark te brengen. “Of plaats het opnieuw binnen en hou het bij tot de volgende ophaling plaatsvindt. Helaas kunnen we voorlopig niet garanderen dat onze ploegen opnieuw ter plaatse gaan om het afval alsnog mee te nemen”, klinkt het.

Er is ook een vertraagde ophaling van sluikstorten en het straatvegen en de opruiming van bladafval wordt verminderd. “We rekenen op de hulp van de inwoners van Gent en Destelbergen om deze moeilijke weken te overbruggen”, zegt Ivago. De organisatie wil op die manier de recyclageparken openhouden en de huis-aan-huisophalingen garanderen.

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent