Deze automaat redt voedsel van de afvalberg: je betaalt slechts 10 tot 50 eurocent per stuk

Mieke Bruggeman van Let’s Save Food vult de nieuwe automaat aan. 

Mieke Bruggeman van Let’s Save Food vult de nieuwe automaat aan. ©  IF

Gent -

Een automaat waar je 24/7 voor een halve euro brood of koekjes kunt kopen, gered van de afvalberg. Daarvoor kan je voortaan terecht aan de Vooruit in de Sint-Pietersnieuwstraat. Vrijwilligers van ‘Let’s Save Food’ vullen de automaat aan met voedsel dat anders wordt weggegooid.

Fien Lakiere

De Gentse organisatie Let’s Save Food gaat dagelijks met bakfietsen op pad langs winkels om voedsel op te halen dat niet meer verkocht kan worden. Die voedseloverschotten worden verdeeld in verschillende wijken. Ondertussen wordt er zoveel opgehaald, dat niet alles meer uitgedeeld raakt.

Daarom bedacht de organisatie een nieuw concept. Op verschillende plaatsen in de stad willen ze tweedehandse verkoopautomaten zetten, waar buurtbewoners en voorbijgangers allerlei gered voedsel kunnen kopen.

 

 ©  IF

Na automaten aan de buurtcentra Sluizeken en De Vaart in Gentbrugge, staat er nu ook een automaat aan de Vooruit in de Sint-Pietersnieuwstraat. De komende maanden volgen nog automaten op vijf andere locaties.

De reddingsautomaten worden meermaals per dag aangevuld door vrijwilligers, met onder andere brood, koekjes, gevriesdroogd fruit of ander lekkers. Je betaalt er tussen de tien en vijftig cent voor, een bijdrage die gebruikt wordt om de kosten te dekken én om bomen aan te planten.

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent