Bevrijdings- én Liefkenshoektunnel versperd door ongevallen in Antwerpen

(archiefbeeld) 

(archiefbeeld) ©  WDK

Rond Antwerpen is het woensdag een bijzonder zware ochtendspits geworden door meerdere ongevallen. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. Sinds 6 uur is de Liefkenshoektunnel op de R2 in het havengebied volledig versperd richting Beveren. Sinds iets voor 9 uur is ook de Bevrijdingstunnel van de R1 naar de A12 richting Brussel dicht.

mtmBron: BELGA

In de Liefkenshoektunnel heeft een vrachtwagen de tunnelwand geraakt, met een ravage aan de infrastructuur tot gevolg. Rond 9.45 uur is de weg er nog steeds niet vrijgemaakt. Er staat een file op de R2 tot op de A12 ten noorden van Antwerpen.

In de Bevrijdingstunnel is er sprake van een vrachtwagen die in schaar komen te staan is. Ook daar is de rijbaan, richting Brussel, volledig versperd geraakt. Het verkeer moet de snelweg verlaten via uitrit 5 Le Grellelaan en een lokale calamiteitenroute volgen om weer naar de A12 te rijden.

Het Verkeerscentrum raadt aan om over langere afstand richting Brussel voor de E19 te kiezen. De file achter het ongeval neemt zowat de hele Antwerpse ring richting Gent/Brussel in en begint zelfs al op de aankomende snelwegen A12 en E19 (vanuit Nederland) en E313 (vanuit Hasselt).

Nu in het nieuws