Hugo Siquet ruilt Standard in januari in voor Bundesliga

 

 ©  BELGA

Hugo Siquet (19) vervolgt zijn carrière bij Freiburg. De huidige nummer vier van Duitsland betaalt zo’n vijf miljoen euro voor de rechtsback van Standard, die in januari al de overstap naar de Bundesliga maakt en een contract tot medio 2026 tekent.

BFa

Het gaat snel voor Hugo Siquet. De jeugdinternational veroverde in januari van dit jaar een basisplaats bij de Rouches en speelde intussen 43 matchen in de Luikse hoofdmacht. Siquet maakte met zijn aanvallende impulsen en voorzetten indruk op scouts van buitenlandse clubs. In de zomer zag hij nog een transfer naar de Franse kampioen Lille en naar het Engelse Brentford afspringen. 

Maar in de achtergrond bleven clubs zich manifesteren. Vooral in Duitsland bleek Siquet goed in de markt te liggen. Freiburg en Hertha Berlijn meldden zich voor de jonge vleugelverdediger. Het was uiteindelijk Freiburg, dit seizoen verrassend vierde in de stand, dat de strijd won. Siquet zette vorige week al zijn handtekening onder een contract van 4,5 jaar bij de club uit het Zwarte Woud. In januari maakt hij de overstap. Mogelijk krijgt hij in het bekerduel van donderdagavond tegen Beerschot rust.

“We volgen Hugo al sinds zijn debuut voor Standard”, zegt Klemens Hartenbach, sportief directeur van Freiburg op de clubwebsite. “Een transfer in de zomer was niet mogelijk, dat maakt de vreugde dat het nu wel gelukt is des te groter. Hij is nog maar negentien. We willen hem helpen zich te ontwikkelen.”

Siquet, die in Freiburg rugnummer twee zal dragen, reageert ook kort: “Freiburg is een zeer ambitieuze en familiale club die goed bij me past. Ik kijk ernaar uit om binnenkort voor de club uit te komen.”

De transfer bezorgt het financieel noodlijdende Standard opnieuw iets meer ademruimte. Het incasseert zo’n vijf miljoen, plus een doorverkooppercentage en bonussen. Het is nog niet zeker of de Luikse club een vervanger zal (kunnen) halen. Met Collins Fai en Damjan Pavlovic heeft Standard al twee backs in de rangen, terwijl Tibo Persyn, Siquets beoogde opvolger in de zomer, inmiddels voor Club Brugge voetbalt. Standard-trainer Luka Elsner gaf al eerder te kennen dat hij er een linksbuiten bij wilt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

(bfa)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten