Harde kern KAA Gent vraagt fans om verplaatsing niet te maken: “Dit heeft niets meer te maken met supportersbeleving”

 

 ©  BELGA

Gent -

De harde kern van KAA Gent gaat op woensdag 15 december niet mee op verplaatsing naar Mechelen. De aftrap is om 18.45 uur en dat zint de supporters niet: “Zo wordt voetbal een consumptiecultuur. We bekijken de match in een Gents café”.

Stefan Smet

Wedstrijden op zondagavond zijn al langer een doorn in het oog van de fans. Nu zijn ze ook niet te spreken over het aanvangsuur van de wedstrijd KAA Gent - KV Mechelen. Een woensdagavond om 18.45 uur maakt het voor veel supporters quasi onmogelijk om de partij bij te wonen.

“Daarom maken de sfeergroepen de verplaatsing naar Mechelen niet. Dit heeft niets meer met supportersbeleving te maken, maar draait puur om inkomsten”, zeggen Ultras Ghent ’14 en Banlieu Gantoise. Die boodschap verrast de supportersfederatie van KAA Gent, die de supportersclubs vertegenwoordigt die bussen inleggen voor de uitwedstrijden van de Buffalo’s: “Uiteraard kunnen we enkel maar begrip tonen voor hun argumenten”, zegt Filip Raes, de voorzitter van de Gentse Supportersfederatie.

Jammer dat we niet vooraf zijn ingelicht. De sfeergroepen weten nochtans dat we via het overkoepelende supportersorgaan van Belgische voetbalfans al lang inspanningen leveren om deze problematiek aan te kaarten”, zegt Raes. “We willen als federatie iedereen de vrije keuze laten om al dan niet Mechelen af te zakken. Bovendien mag je de financiële gevolgen voor de supportersclubs niet onderschatten. Zij hebben vaste contracten met hun busmaatschappij en zo’n boycot zou voor hen een echte financiële strop betekenen.”

TV-inkomsten

Ook Patrick Lips, directeur communicatie van KAA Gent, vernam de plannen van de harde kern via sociale media: “Het is niet evident om wedstrijden op dat tijdstip bij te wonen. Maar onze tv-partners hebben hun redenen voor die planning. Bovendien zijn de tv-inkomsten voor de Belgische clubs onmisbaar. We hopen toch op de steun van onze fans te kunnen rekenen, want zij zijn voor onze spelers werkelijk die twaalfde man!”

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent