Zieke Wout van Aert twijfelachtig voor rentree in Boom: “Niet de bedoeling om risico’s te nemen”

 ©  BELGA

De grote terugkeer van Wout van Aert (27) in het veld loopt mogelijk vertraging op. De renner van Jumbo-Visma stond gisteren ziek op en kon zijn geplande training niet afwerken. “Bij het opstaan had ik keelpijn en voelde ik me heel moe.”

LEES OOK. Het WK veldrijden in de VS doen of niet? Axel Merckx heeft advies voor Wout van Aert

De Belgische kampioen zou gisteren de uitreiking bijwonen van de Kristallen Fiets, een trofee die hij voor het tweede jaar op rij won. Ploegmaat Primoz Roglic was overgevlogen vanuit Monaco om de prijs te overhandigen, maar Van Aert zou uiteindelijk alleen via videolink zijn opwachting maken in de liveshow. “Ik wilde geen risico nemen”, legde hij uit. “Dat Primoz er is, maakt het natuurlijk extra zuur. Ik apprecieer enorm de moeite die hij voor mij heeft gedaan.”

Van Aert gaat ervan uit dat het alleen om een verkoudheid gaat en niet om een coronabesmetting. Hij legde gisteren een zelftest af, die een negatief resultaat gaf. De komende dagen wil hij zich voort laten testen. “Ik denk dat ik het niet verder moet zoeken dan de regen en de kou van de voorbije dagen. Ik voelde dat ik onvoldoende hersteld was van de trainingen in het slechte weer.”

Op dit moment is Van Aert positief over zijn kansen om zaterdag aan de start te staan. “Ik denk niet dat het heel erg is. Hopelijk kan ik de komende dagen goed herstellen. Ik heb nu een beetje meer rust, wat voor komend weekend ook positief kan zijn. Maar het is niet de bedoeling risico’s te nemen.”

De ziekte is een streep door de rekening, want Van Aert keek erg uit naar zijn eerste cross van het seizoen. “Als het weer van de voorbije dagen een indicator is, gaan we dit jaar niet veel droge crossen meer krijgen. Dat zal de aanpassing voor mij op technisch vlak moeilijker maken, maar op zich zijn dat ook de wedstrijden die ik het liefst doe.” (jpdv)

Aangeboden door onze partners