WEER. Felle buien en code geel voor rukwinden tot 90 kilometer per uur

 

 ©  Shutterstock

Het wordt donderdag erg wisselvallig en vrij koud met veel bewolking en buien die soms intens en winters van karakter kunnen zijn. Dat meldt het KMI. Aan de kust geldt code geel voor rukwinden die kunnen oplopen tot 80 à 90 kilometer per uur.

mtmBron: BELGA

In de Ardennen vallen er donderdag sneeuwbuien die tot een accumulatie van enkele centimeters kunnen leiden. Elders is het ook niet uitgesloten dat het tijdens de hevigste buien even wit komt te liggen. Donderdagnamiddag vallen de meeste buien in het westen waar ze ook gepaard kunnen gaan met een donderslag. De maxima liggen tussen ­1 graad in de Hoge Venen tot 6 graden vlak aan zee. 

Donderdagnacht wordt het droger met tijdelijk brede opklaringen. In Hoog­ België hangen veel lage wolken en kan er (aanvriezende) mist voorkomen. Ook elders in het land kunnen zich in de loop van de nacht mistbanken vormen die lokaal kunnen aanvriezen. Er is ook gevaar voor ijsplekken. De minima liggen tussen lokaal -­5 in de Ardennen en +3 graden aan zee met in het centrum van het land waarden in de buurt van ­1 graad. 

Ook de volgende dagen blijft het nat. Vrijdag is het zwaarbewolkt met geleidelijk perioden met regen vanuit het westen. Ten zuiden van Samber en Maas valt er tijdelijk (smeltende) sneeuw. De maxima liggen tussen ­1 graad in de Hoge Venen en 6 graden aan zee. De wind wordt matig tot vrij krachtig.

Zaterdag verloopt opnieuw grotendeels grijs met perioden van regen of motregen, maar het wordt wel zachter. Zondag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met sneeuwbuien in de Ardennen maar ook in Vlaanderen buien die hier en daar winters kunnen zijn.

Nu in het nieuws