Fans vallen Barcelona-speler en Rode Duivels-gesel Samuel Umtiti lastig, met een confrontatie tot gevolg: “Ga jij dit betalen?”

 

FC Barcelona maakt een opmerkelijk seizoen door. Pas zevende in La Liga, mogelijk niet naar de 1/8ste finales in de Champions League en met Xavi intussen al een nieuwe trainer. Het zal Samuel Umtiti mogelijk worst wezen want de Franse verdediger speelt geen rol bij de Blaugrana...

Vincent Van Genechten

Umtiti kon vorige zomer weg bij de Catalaanse topclub. Die wilde het contract van de Fransman ontbinden om geld te besparen, maar Umtiti verkoos een verlengd verblijf bij Barça. Zonder succes, want tot op heden speelde de man die Frankrijk in 2018 voorbij de Rode Duivels kopte op het WK nog geen enkele minuut. Hij werd afgelopen zomer zelfs nog uitgefloten door een groep fans.

Deze week werd de 28-jarige Umtiti opnieuw lastiggevallen. Toen hij met zijn peperdure wagen door de straten van Barcelona reed, sprongen enkele supporters voor én op zijn bolide. De Fransman drukte vervolgens zijn gaspedaal in, maar stopte wat verder en stapte uit. Hij confronteerde de betrokken fans en sprak hen aan.

“Kom hier”, zei hij gefrustreerd. “Ga jij voor de wagen betalen? Waarom doen jullie zo? Weten jullie wel wat respect is?” Waarna de supporters zowaar om selfies en handtekeningen vroegen...

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten