Voetbalsters strijden in Sydney om wereldtitel

© ISOPIX
Sydney zal het decor vormen voor elf wedstrijden op het WK vrouwenvoetbal van 2023. Negen wedstrijden zullen plaatsvinden in het Nieuw-Zeelandse Auckland. Dat hebben de organisatoren donderdag bekendgemaakt. Het aantal gaststeden zal ook verminderen.
Het WK, dat door Nieuw-Zeeland en Australië gezamenlijk wordt georganiseerd, begint op 20 juli 2023 in het Eden Park in Auckland. De finale wordt op 20 augustus in Sydney gespeeld in het Stadium Australia. De twee landen werden in juni 2020 gekozen om het eerste WK voor vrouwen met 32 teams te organiseren, ten koste van Colombia. Destijds wilden de organisatoren de wedstrijden spreiden over dertien stadions en twaalf steden. Maar slechts in negen steden en tien stadions, waaronder twee in Sydney, zullen wedstrijden worden gespeeld, zo bevestigde Wereldvoetbalbond FIFA.
In totaal 35 van de 64 wedstrijden zullen plaatsvinden in Australië. Het gaat om duels in Perth, Brisbane, Melbourne, Adelaide en Sydney. De overige 29 matchen zullen in Nieuw-Zeeland worden gespeeld: in Auckland, Dunedin, Wellington en Hamilton. De kwartfinales worden verdeeld tussen de twee landen, terwijl de halve finales op de agenda staan in het Stadium Australia en Eden Park.
Lees ook
Red Flame Janice Cayman kan met Lyon haar tweede Champions League winnen: “Mijn ouders kijken eerst naar de finale en daarna trouwt mijn broer”
Tessa Wullaert, Marie Minnaert en Marie Detruyer maken kans op trofee voor Profvoetbalster van het Jaar
Nauwelijks in actie voor de Red Flames, maar Diede Lemey is keepster van het jaar in Italië
Video
Hoofdpunten
Meteen paniek in bergrit in de Giro: roze trui Richard Carapaz gaat tegen de grond
Bart De Wever: “Stikstofakkoord uitvoeren of volledige vergunningsstop dreigt”
Van luidruchtige buren tot verkeer: met deze tips houd je geluidsoverlast buiten de deur
Gluren bij BV’s: Lesley-Ann Poppe poseert met gouden strandgast en de grote liefde van Julie Vermeire
Professor Piet Hoebeke verontwaardigd door homofobe reacties op apenpokkenvirus: “Dommeriken, virussen discrimineren niet”