Patrick Lefevere bevestigt: “We zijn rond met Mark Cavendish”

 

 ©  ISOPIX

Met zekerheid: Mark Cavendish rijdt ook volgend jaar voor Quick-Step. Patrick Lefevere bevestigt dat er een overeenkomst is voor één extra seizoen: “We zijn rond”, stelt de teammanager.

Jan-Pieter De Vlieger, Vincent Van Genechten

LEES OOK. Mark Cavendish over waarom hij rechtstond na crash in Gent en mentale problemen: “Het was bijna karma dat ik een depressie kreeg”

Er is nog geen handtekening, maar die volgt eerstdaags. Komende maandag vertrekt de ploeg op de eerste stage naar Calpe. “En Mark is daar zeker bij”, aldus Lefevere. “Alleen mag hij niet vliegen na de klaplong die hij opliep in de Zesdaagse. We werken aan een oplossing met de auto of de trein.”

De Britse topsprinter herstelt momenteel van een zware val in ’t Kuipje van Gent. Cavendish viel toen over een natte plek. “Marks nieuwe contract is klaar”, zei Lefevere toen nog. “Het komt niet op een dag, maar ik zou het wel graag afgehandeld zien op het moment dat hij voldoende hersteld is. Hij heeft me altijd beloofd dat hij niet zou weglopen. Dus.”

In januari wil Cavendish alweer op de fiets zitten. “Je kent, als topsporter, je eigen lichaam goed genoeg om te weten wat de hersteltijd is van zo’n blessures”, klinkt het. “We zijn het wel gewoon om botten te breken en longen herstellen vrij snel. Ik zou dus normaal gezien binnen enkele weken opnieuw in het zadel moeten zitten. Ik ga misschien later aan mijn seizoen beginnen en een tijdje pijn hebben, maar ik herstel goed”, aldus de 36-jarige Brit bij The Sun.

 

 ©  Pool via REUTERS

Cavendish kende het afgelopen seizoen een echte heropleving. Na vier magere jaren, met onder anderen een virus en een depressie, ging hij bij Deceuninck - Quick-Step opnieuw winnen. Zo pakte hij vier ritzeges én de groene trui in de Tour de France, waarmee hij meteen het ritzegerecord van Eddy Merckx evenaarde.

LEES OOK (+). Sponsor Deceuninck na vertrek bij ploeg Lefevere: “Patrick is vergeten dat wij hem gered hebben. Daar ben ik een beetje ontgoocheld in”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten