Rentree Wout van Aert komt niet in het gedrang: “Het zal meteen echte cross worden in Boom”

 © RedBull

Goed nieuws voor de organisatoren van de cross in Boom zaterdag. Wout van Aert heeft donderdag probleemloos zijn geplande training kunnen afwerken en zal zo goed als zeker starten.

Werner Bourlez en Maarten Delvaux

De drievoudige winnaar van De Flandrien stond woensdag verkouden op, maar is intussen aan de beterhand. Daardoor komt zijn deelname aan de Superprestigecross op de weide van Tomorrowland in Boom niet in het gedrang. Voor Van Aert wordt het zijn eerste cross dit seizoen. Hij zal rijden op een nieuwe fiets: de Cervélo R5-CX. Vorig seizoen had Jumbo-Visma nog geen crossfiets en crosste Van Aert op een beschilderde Bianchi. Die is er nu wel, Van Aert hielp zelfs met de ontwikkeling ervan.

Ook Kopecky van de partij

Wie ook in Boom haar debuut maakt in het veld dit seizoen is Lotte Kopecky. De Belgische kampioene op de weg wil net als vorig jaar in de winter enkele crossen meepikken. Ze zal ook deelnemen aan het BK in Middelkerke. Bij de mannen hervat ook olympisch kampioen mountainbiken Tom Pidcock.

Wout van Aert: “Met het weer zal het meteen echte cross zijn in Boom”

Op de website van zijn persoonlijke sponsor Red Bull blikte Van Aert donderdag uitgebreid vooruit op het komende veldritseizoen. De 27-jarige veldrijder is naar eigen klaar om er tegenaan te gaan. “Het was al lang geleden dat ik zo’n lange rustperiode had. De afgelopen jaren waren de pauzes altijd heel kort en ging ik bijna direct door naar het volgende. 2021 was een stevig jaar, dus die dikke drie weken van de fiets waren zeker welgekomen. Ondertussen is de goesting om er terug in te vliegen wel helemaal terug.”

 ©  ©kramon

“De cross in Boom is de eerste. Het valt een beetje af te wachten hoe dat gaat, want da’s altijd een moeilijke cross. En het is ook koud om eraan te beginnen. Met het weer nu zal het meteen een echte cross zijn. Het zou ook een beetje kunnen tegenvallen natuurlijk, maar ik ga er zonder verwachtingen naartoe en kijk waar ik geraak.”

Wout van Aert: “Belgische titel is groot doel”

Van Aert had het ook over zijn ambities voor de komende wintermaanden. “Die zijn misschien iets beperkter dan vorige jaren”, gaf hij toe. “Nu ik er door die rustperiode zelf iets later aan begin, zou het moeilijk zijn om direct op te boksen tegen jongens die al volop in het seizoen zitten. Ik denk dus dat ik die eerste wedstrijden wel zal nodig hebben om het ritme te vinden. En ik hoop dan dat ik in de kerstperiode, als ik van de ploegstage terugkom, wel goed in vorm ben en kan meedoen voor de overwinningen. Het zou mooi zijn om terug te kunnen strijden voor de Belgische titel. Dat is een groot doel, natuurlijk.”

 ©  ©kramon

De viervoudig Belgisch en drievoudig wereldkampioen veldrijden hoopt te pieken vanaf eind december. “In de kerstperiode rij ik veel wedstrijden op korte tijd, en ik ben nu heel hard aan het trainen om dat te doen slagen. Het is belangrijk om je tijdens die periode goed te verzorgen, dus tussen het koersen door ook veel te rusten. Maar uiteindelijk is dit het liefste wat ik doe, dus ik kijk er zeker naar uit (lacht).”

Wout van Aert: “Iserbyt heeft nog een stap vooruit gezet”

Van Aert heeft uiteraard de voorbije weken aandacht gekeken naar hoe zijn concurrenten in het veld hebben gepresteerd. “Eli Iserbyt stak er toch wat bovenuit. Hij heeft duidelijk een stap vooruit gezet dit seizoen. Nog een stap in vergelijking met de vorige jaren. Hij pakt zijn wedstrijden heel slim aan en hij is heel explosief, dus ik denk dat hij moeilijk te kloppen is.”

“Over het algemeen zijn er vier jongens die aan elkaar gewaagd zijn: Eli Iserbyt, Toon Aerts, Quinten Hermans and Lars van der Haar. Ik ben ten eerste al benieuwd of ik bij hen kan aansluiten, en dan is het nog uitkijken naar Tom Pidcock en Mathieu Van der Poel die, net zoals ik, later aan het seizoen beginnen.”

 ©  ©kramon

Aangeboden door onze partners