Koen De Bouw schittert in eerste beelden Kapitein Zeppos-film... met nektapijt

Koen De Bouw – met nektapijt – als de slechterik van dienst in de nieuwe Kapitein Zeppos-film. ©  VRT/Eyeworks

In ‘Professor T.’ stonden ze broederlijk zij aan zij, maar straks staan Carry Goossens (68) en Koen De Bouw (57) lijnrecht tegenover elkaar in ‘Zeppos: het Mercatorspoor’. De film, die begin 2022 verschijnt, blaast nieuw leven in het personage Kapitein Zeppos.

Zoals aangekondigd speelt Goossens een oudere versie van de avonturier Zeppos, die in de jaren zestig het mooie weer maakte in de iconische BRT-reeks. Nu neemt hij twee jongeren – Nathan Naenen (wtFock) en de Nederlandse Britt Scholte – mee op sleeptouw.

LEES OOK. Na 50 jaar is ‘Kapitein Zeppos’ weer in de spotlights: “Deze rol is één van de grootste verrassingen uit mijn carrière” (+)

De Bouw meet zich net als in Glad ijs een nektapijt aan en kruipt in de huid van de slechterik die Zeppos probeert tegen te houden, samen met Nora Gharib. De makers losten donderdag hun eerste beelden en beloven “een avonturenfilm voor jong en oud”, met actie maar ook nostalgie. Zo wordt ook de gekende amfibiewagen van Zeppos vanonder het stof gehaald.

LEES OOK. Carry Goossens wordt nieuwe Kapitein Zeppos

Bekijk hieronder een aantal beelden uit de film. Zeppos: het Mercatorspoor verschijnt op 23 februari in de zalen.

Carry Goossens als de oude Zeppos, met zijn jonge gezellen Nathan Naenen en Britt Scholte. ©  VRT/Eyeworks

Koen De Bouw. ©  VRT/Eyeworks

Nora Gharib. ©  VRT/Eyeworks

Ook de amfibiewagen van Kapitein Zeppos tekent weer present. ©  VRT/Eyeworks

 (dvg)

Aangeboden door onze partners