‘Wat een jaar!’ komt met nieuwe afleveringen na 10 maanden pauze

 ©  vtm

Koen Wauters (54) zorgt vanaf vrijdag weer voor een wekelijkse portie nostalgie op VTM met nieuwe afleveringen van Wat een jaar! Al kan je die ook niet echt kakelvers noemen: de afleveringen werden al een jaar geleden ingeblikt, maar waren op het schap blijven liggen.

Tom Vets

Aan de formule van de spelshow is niet gemorreld. Elke aflevering strijden nog steeds twee teams tegen elkaar, onder de leiding van Nathalie Meskens en Jonas van Geel. Alle quizvragen die ze moeten beantwoorden, alle muziek- en videofragmenten die ze te horen en te zien krijgen, worden steeds opgehangen aan een bepaald jaar.

Vrijdagavond is dat het jaar 1982 – maak u alvast klaar om Jean-Marie Pfaff de legendarische zin Blauw ist meine liebelingskleure opnieuw te horen uitspreken – en krijgen de teamcaptains versterking van actrice Marleen Merckx en geluidsman Pascal Braeckman.

Tien maanden nadat de laatste aflevering uitgezonden werd, gaat VTM verder met ‘Wat een jaar!’ © VTM 

Minder kijkers

De eerste twee seizoenen van Wat een jaar! werden destijds met groot succes uitgezonden op de zaterdagavond. Maar het afgelopen seizoen verhuisde de show naar het midden van de week. Het plan van VTM was toen om de amusementsprogramma’s niet op te sparen tot het weekend, maar er al vanaf donderdag meeuit te pakken. Helaas volgden lang niet alle kijkers.

Na vijf afleveringen werd het programma al opgevolgd door – het eveneens weinig succesvolle – Game of talents met Julie Van den Steen. De resterende afleveringen vullen nu nog de vrijdagavonden tot Kerstmis. Volgende week keren we terug naar het jaar 1987 met regisseurs Jan Verheyen en Stijn Coninx, de week erop herbeleven Michaël Pas en Helmut Lotti het jaar 1984. Afwachten hoeveel kijkers die lokken.

Aangeboden door onze partners

Lees ook