800 (!) goals: Cristiano Ronaldo bereikt nieuwe mijlpaal tegen Arsenal (en doet er meteen nog eentje bij)

 

 ©  AP

Amper een zesde plaats in de verkiezing van de Gouden Bal afgelopen maandag, maar de geprikkelde voor Cristiano Ronaldo (36) bereikte op het veld een nieuwe mijlpaal. In de kraker tegen Arsenal scoorde hij het 800ste doelpunt uit zijn carrière en deed er meteen eentje bij, goed voor 3-2-winst voor Manchester United.

Maarten Delvaux

BEKIJK OOK.Bizar doelpunt in Manchester United - Arsenal: Fred blesseert eigen doelman De Gea

Vlak na de rust (bij 1-1) bediende Marcus Rashford met een lage voorzet vanop rechts Cristiano Ronaldo, die Arsenal-keeper Ramsdale geen kans liet (bekijk hieronder). Even was er een kleine domper op de feestvreugde, want Martin Ødegaard scoorde amper twee minuten later al opnieuw tegen. Maar Ronaldo was vastberaden om er zijn avond van te maken. In de 70e minuut zette hij een strafschop om. Goed voor doelpunt nummer 801 uit zijn carrière. En een 3-2-zege voor United.

Van die 801 doelpunten scoorde hij er 450 voor Real Madrid, 130 voor Manchester United, 115 voor Portugal, 101 voor Juventus en 5 voor Sporting Lissabon. Ronaldo maakte 510 goals met zijn rechter, 149 met zijn linker, 140 met zijn hoofd en 2 met een ander lichaamsdeel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lees ook

Nu in het nieuws