Pro League grijpt in op vraag van Overlegcomité: “Geen drank of eten meer in de tribunes”

 

 ©  mgk

De voetbalwereld bleef op het Overlegcomité van vrijdag gespaard van strengere maatregelen. Alleen opperde premier Alexander De Croo voor beter ‘crowd management’. Op die vraag reageerde de Pro League door geen drank en eten meer toe te laten in de tribunes.

Jonas Withouck

Toeschouwers zijn nog steeds welkom op wedstrijden van de Jupiler Pro League en de stadions blijven zelfs op volle capaciteit open. De voorwaarde was sinds vorige week al dat de supporters mondmaskers dragen vanaf ze in de perimeter van het stadion komen. Dat kwam bovenop de verplichting van het Covid Safe Ticket.

Vorige week mochten supporters hun mondmasker nog afzetten om van hun drankje te genieten, maar dat zal nu niet meer toegelaten zijn op de tribunes. Op die manier wil de Pro League streng toezien op het naleven van de mondmaskerplicht. Bovendien zullen supporters ook in de catacomben van het stadion geen eten of drinken meer kunnen krijgen. “Alleen op plaatsen waar supporters aan een tafel kunnen zitten, is eten of drinken toegestaan”, klinkt het bij de Pro League. Dat betekent dat etentjes van de vips wel nog kunnen doorgaan.

De nieuwe maatregel is al van kracht tijdens STVV - Union vrijdagavond. Dat bevestigde de Limburgse club op haar kanalen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.