Opnieuw huiszoekingen bij Juventus: ook de megatransfer van Cristiano Ronaldo komt in het vizier door “geheim document”

 

 ©  ISOPIX

Het Italiaanse gerecht heeft nieuwe huiszoekingen gehouden bij topclub Juventus, zo werd vrijdag bevestigd. De club wordt ervan verdacht tussen 2019 en 2021 te hebben gesjoemeld met de transferwaardes van spelers om de financiële balans terug op orde te krijgen. Deze keer namen de speurders de transfer van Cristiano Ronaldo naar Manchester United in het vizier.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

LEES OOK. Juventus bedreigd met degradatie na boekhoudkundige trucjes: Oude Dame maakt het weer te bont

De huiszoeking kwam er in het kader van “lopende onderzoeken van de openbare aanklager van de rechtbank van Turijn tegen de club en enkele van haar huidige (Andrea Agnelli, Pavel Nedved, Stefano Cerrato en Cesare Gabasio, red) en vroegere vertegenwoordigers”, klinkt het in een mededeling van de club.

Het beursgenoteerde Juventus, dat vrijdag 3,4 procent aan beurswaarde verloor, zou de afgelopen jaren niet alleen bewust de transferwaarde van bepaalde spelers hoger hebben ingeschaald, maar ook facturen hebben uitgegeven voor niet-bestaande transacties. Volgens justitie gaat het in totaal om zo’n 50 miljoen euro aan verdachte geldbewegingen.

De Turijnse aanklagers willen de deal tussen Juventus en de Portugese sterspeler Cristiano Ronaldo onderzoeken, aldus het persagentschap Ansa. Blijkbaar zouden de club en CR7 zaken hebben gedaan via een “geheim en niet-geregistreerd document”.

 

 ©  Juventus FC via Getty Images

Juventus heeft te kennen gegeven mee te werken aan het onderzoek. De club ontving een bedrag van zo’n 23 miljoen euro voor de 36-jarige Portugese aanvaller en dat bedrag kan met bonussen oplopen tot 31 miljoen euro. Maar tijdens de Italiaanse lockdown in maart 2020 werd daarvan tijdelijk 10 miljoen euro bevroren. Dat bedrag zou nadien weer moeten vrijgekomen zijn, maar tot op heden werd daarvan door speurders niets van teruggevonden.

Volgens Italiaanse media heeft Covisoc, de toezichthouder van Serie A-clubs, een gedetailleerd rapport gestuurd naar de aanklager en naar Gabriele Gravina, de voorzitter van de Italiaanse voetbalbond.

Lees ook

Hoofdpunten