89-jarige vrouw overlijdt bij aanrijding op zebrapad

Brandweer Westhoek plaatste een tent om de vrouw haar lichaam af te schermen tijdens de vaststellingen van de politie.

Brandweer Westhoek plaatste een tent om de vrouw haar lichaam af te schermen tijdens de vaststellingen van de politie. © ptb

Diksmuide/Brugge -

Een 89-jarige vrouw uit Brugge is vrijdagavond aangereden op een zebrapad op de IJzerlaan in Diksmuide. Ze verbleef bij familie, vlakbij de plaats van het ongeval.

Thijs Pattyn

Het ongeval moet even voor 18 uur gebeurd zijn. Een dame van 89, die afkomstig is uit Brugge, werd bij het oversteken van de IJzerlaan op een zebrapad aangereden, vlakbij het kruispunt met de Rozenlaan. Ze logeerde vlakbij bij familie.

Volgens vaststellingen van politiezone Polder had de bestuurder van een bestelwagen, een 59 jarige man uit Veurne, de vrouw niet of te laat opgemerkt, toen hij in de richting van de IJzertoren reed. De hulpdiensten probeerden de vrouw nog te reanimeren, maar er kon geen hulp meer baten. Brandweer Westhoek plaatste een tent om het lichaam af te schermen tijdens de vaststellingen van de politie ter plaatse.

“Het was donker, regenachtig en druk op het moment van de aanrijding”, klinkt het. “De dame bevond zich bijna halverwege het zebrapad. Er is geen sprake van verdovende middelen of overdreven snelheid. Omdat de omstandigheden van het ongeval duidelijk zijn, stuurt het parket geen verkeersdeskundige ter plaatse.”

De politie vangt de familie van de dame op, alsook de bestuurder van de aanrijdende wagen.

Hoofdpunten