Eén dode en tientallen gewonden door vulkaanuitbarsting op Java

 

 ©  AFP

Bij de uitbarsting van de vulkaan Semeru is zaterdag op het Indonesische eiland Java één persoon om het leven gekomen. Er hebben ook 41 mensen ernstige brandwonden opgelopen, zo meldt de lokale overheid.

Laurence TorckBron: BELGA

Er zijn nog twee mensen vermist, zegt Indah Masdar, adjunct-districtshoofd van Lumajang. Acht mijnwerkers die in een steengroeve aan het werken waren, zitten geblokkeerd. “We hopen dat ze snel gered kunnen worden”, zegt Masdar. De reddingsoperaties worden wel bemoeilijkt door een dikke modderlaag en de instorting van een brug.

De dorpen vlak bij de vulkaan werden na de uitbarsting in duisternis gehuld door de dikke rookwolken. Op lokale tv-stations waren ook beelden van vluchtende mensen te zien.

De bijna 3.700 meter hoge vulkaan is de hoogste berg van Java. Hij ligt in het Nationaal Park Bromo-Tengger-Semeru Nationaal Park, in het oosten van het eiland.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vulkaan Semeru (midden met zwarte rook) zoals het er gewoonlijk uitziet 

Vulkaan Semeru (midden met zwarte rook) zoals het er gewoonlijk uitziet ©  REUTERS

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten