Luca Brecel blijft schitteren op UK Championship snooker en staat in finale: “Mijn beste gevoel ooit aan de snookertafel”

 

 ©  BELGAIMAGE

De 26-jarige Belgische snookerspeler Luca Brecel staat in de finale van het prestigieuze UK Championship snooker, een van de drie grootste snookertoernooien (de befaamde ‘Triple Crown’, naast het WK en de Masters). In de halve finale klopte hij de Brit Kyren Wilson, het nummer vijf van de wereld, met 4-6. Zondag staat de finale op het programma.

Thomas Cami

Tijdens de eerste vier frames haalde zowel Brecel als Wilson een uitzonderlijk hoog niveau. Zo potte de Limburger breaks weg van 130, 105 en 59. Wilson, in zijn loopbaan goed voor vier rankingtitels, lukte breaks van 105 en 69.

Na de pauze pakte Wilson frame vijf en kwam hij voor de eerste keer in de wedstrijd aan de leiding. Brecel, die in 2017 met het China Championship zijn eerste grote overwinning op zijn palmares schreef, potte in de drie volgende frames breaks weg van 102, 97 en 80, waarmee hij op een frame van de overwinning kwam. Wilson won nog wel frame negen met een 83 break, maar “The Belgian Bullet” lukte in de volgende frame nog een 112 break voor een 6-4 overwinning.

In de finale, die wordt gespeeld naar “the best of 19 frames”, neemt Brecel het op tegen de Chinees Zhao Xintong (WS-26), die met 6-1 won van de Engelsman Hawkins.

Brecel: “Vannacht al gedroomd van de finale”

“Ik kende al een goede seizoenstart en als je zo van start gaat, dan kan er van alles gebeuren”, verklaarde Brecel achteraf. “Het is gewoon vertrouwen in jezelf hebben. Ik heb voor de aanvang van het seizoen bewust gekozen om te proberen mijn tegenstanders minder kansen te geven. De voorbije nacht heb ik nochtans niet goed geslapen. Ik droomde al van de finale. Gans de wedstrijd voelde ik mij goed, het is mijn beste gevoel dat ik ooit heb gehad aan een snookertafel.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lees ook

Hoofdpunten