Jan Smit wordt baas bij voetbalclub

Jan Smit. 

Jan Smit. ©  Belga

Jan Smit (35) wordt commercieel directeur bij voetbalclub FC Volendam. De Nederlandse artiest blijft “natuurlijk ook gewoon zingen”, zegt hij.

Smit maakte het nieuws bekend op zijn sociale media. Hij voegt eraan toe dat hij zijn hart volgt en op 1 januari begint aan zijn nieuwe job.

(lees verder onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Smit is vanaf zijn kindertijd supporter van FC Volendam, de voetbalclub uit zijn woonplaats. De spelers dragen oranje truitjes, vandaar de vermelding “Vol voor Oranje” in zijn tweet.

Sinds 2013 is de zanger al actief in het bestuur: hij is momenteel vicevoorzitter en bestuurslid voor Cultuur en Media. FC Volendam speelt in de tweede klasse van het Nederlands profvoetbal, waar het aan de leiding staat.

Volendam is een vissersdorp uit Noord-Holland waar nog volksmuziek wordt gemaakt. Die staat bekend onder de naam palingsound. Volendam is ook de thuisbasis van andere Nederlandse artiesten als BZN, Nick & Simon en 3Js. (dhs)