Moeder sterft waardoor pasgeboren zoontje geen borstmelk meer krijgt, maar dan schieten honderden vrouwen te hulp

Themabeeld. ©  Shutterstock

Een jongetje, wiens moeder zes maanden na zijn geboorte overleden is aan complicaties na een besmetting met Covid-19, heeft een wel heel uitzonderlijk cadeau gekregen. Want nu zijn mama overleden is, kan hij geen moedermelk meer kregen. Maar dat was buiten de hulp van honderden onbekenden gerekend.

lto

Megan Richards (32) uit Oak Grove, Missouri , stierf vorige maand en liet zes kinderen achter, waaronder haar vijf maanden oude zoon Myles, die ze van plan was borstvoeding te geven tot zijn eerste verjaardag.

Megan in augustus met haar pasgeboren zoon ©  Facebook

“Het was één van die dingen die ze het meeste wilde voor de baby. Het was echt belangrijk voor haar en dus ook voor mij”, vertelde Megan’s echtgenoot, Michael Richards, aan Good Morning America. “Zelfs toen ze ziek werd en ik haar in bed probeerde te houden zodat ze zou rusten, bleef ze pompen zodat hij borstvoeding kon krijgen met een flesje.”

Michael vertelde dat Meghan heel wat moedermelk had kunnen, bewaren maar dat het niet voldoende was. Hij vroeg aan iedereen die kon helpen een mailtje te sturen naar zijn schoonzus.

In totaal kwamen er al 300 mailtjes binnen van vrouwen die graag hun moedermelk wilden doneren. Opvallend is dat de eerste donatie van een vrouw kwam die zelf ook Megan heet.

Aangeboden door onze partners