Belg (41) “met minstens acht kogels afgemaakt” aan Spaanse Costa del Sol

Themabeeld 

Themabeeld ©  AFP

De Spaanse Guardia Civil onderzoekt de dood van een 41-jarige Belg, die volgens de krant Diario Sur “met minstens acht kogels werd afgemaakt” in zijn huis in Alhaurín el Grande, nabij Malaga aan de Costa del Sol.

jvhBron: Diario Sur

De Spaanse politie vond het lichaam vrijdag kort na middernacht, nadat ze ter plaatse waren gekomen op verzoek van een vriendin van de man die contact had opgenomen omdat ze de man al enkele dagen niet meer kon bereiken en zich zorgen maakte.

Toen de agenten ter plaatse kwamen aan de woning van de man, een afgelegen boerderij aan het einde van een doodlopende onverharde weg, werden ze naar verluidt begroet door twee Argentijnse buldogs die niet stopten met blaffen. De deur van het huis stond open, en het licht was aan. Toen ze erin slaagden binnen te komen, ontdekten de agenten het lichaam van de man, die met zijn gezicht naar beneden op de grond lag.

Naast het lichaam werden minstens acht kogelhulzen, een groot plastic zeil, en drie schoppen gevonden. Dat suggereert dat de daders het lichaam van de man wilden begraven, maar om een onbekende reden wegvluchtten voor dat gebeurde.

Over het motief voor de moord bestaat nog geen duidelijkheid. De Spaanse politie is een onderzoek gestart, het lichaam van de man werd overgebracht naar het ziekenhuis voor een autopsie.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten