Soraya start pop-up met zelf ontworpen mode in Gent: “Het textiel van elk stuk is uniek”

 

 ©  carlo coppejans

Gent -

Liefhebbers van ethische en Gentse mode hebben er een nieuwe adresje bij. Tot eind december houdt ontwerpster Soraya Wancour (30) een pop-up in de Burgstraat. “Elk stukken is uniek. Doordat we met resten textiel werken, wordt één stof gebruikt voor één kledingstuk.”

Simon Dekaezemaker

Met Studio AMA ontwerpt en maakt de Gentse ontwerpster Soraya Wancour (30) al jaren duurzame mode. Haar materiaal komt van resten van textielfabrikanten en de kleding wordt vervaardigd in sociale ateliers. Vorig jaar werkte ze al samen met ontbijt- en lunchbar O’yo in de Brabantdam voor een pop-up. Het concept krijgt dit jaar een vervolg, maar dan in de Burgstraat.

“Mensen kunnen hier de nieuwe collectie ontdekken”, zegt Soraya. “Is het nu een jas, trui of broek, telkens zit het comfortabel en kan bij veel gelegenheden gedragen worden. Van een sollicitatie tot een outfit om te relaxen. Het toffe is dat de stukken telkens uniek zijn. Doordat we met resten textiel werken, wordt één stof gebruikt voor één kledingstuk. Dat maakt de collectie super divers.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Geïnteresseerden kunnen tot eind december snuisteren in de rekken. Soraya hoopt alvast dat de pop-up een succes wordt. Toch blijft het bij haar kriebelen om op een vaste plek een eigen zaak te starten. “Ik denk dan aan een pand in de Brabantdam of Vlaanderenstaat. Dan zou ik een winkel en atelier kunnen combineren in één pand. Als klant kan je dan het volledige proces ontdekken.”

LEES OOK. Soraya (29) verkoopt haar ethische mode in Gentse ontbijtbar: “Afhalen en snuisteren is een win-win”

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent