Verkeerd slachtoffer uitgekozen: dief probeert portefeuille te stelen van undercoveragent

 

 ©  Theepatheep Kawinpathawee

Gent -

Een niet zo snuggere dief is vrijdag door de Gentse rechtbank veroordeeld tot tien maanden cel. De man probeerde een portefeuille te stelen in de stationsbuurt, maar wist niet dat zijn slachtoffer een undercoveragent was.

Simon Dekaezemaker

De man is illegaal in ons land en zwierf vorig jaar op 16 oktober rond in de buurt van station Gent-Sint-Pieters. Hij trok aan deurklinken van wagens, in de hoop zijn slag te kunnen slaan. Enkele alerte agenten merkten zijn verdacht gedrag op en besloten hem verder te observeren.

Vanuit een inkomhal van een appartementsgebouw hield een undercoveragent de dief in de gaten. Maar plots wandelde de man zelf naar hem toe. De dief sprak hem eerst vriendelijk aan, maar daarop probeerde hij de portefeuille van de undercoveragent te stelen. Een domme zet.

De dief vloog onmiddellijk in de boeien en moest zich in november voor de strafrechter in Gent verantwoorden. Zijn advocaat Bram Van Acker vroeg mildheid door zijn moeilijke leefsituatie. De beklaagde werd vrijdag uiteindelijk veroordeeld tot tien maanden celstraf.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent