24,6 miljoen euro investeringen in sporen in Gentse haven: “Minder vrachtwagens op de weg”

 

 ©  VUM

Gent -

In het meerjarenplan van Infrabel is 24,6 miljoen euro gereserveerd voor investeringen in de Gentse haven. Met het geld zullen de bestaande spoorlijnen uitgebreid worden, zodat er meer vervoerd kan worden via het spoor.

Fien Lakiere

“De Raad van Bestuur van Infrabel zal 24,6 miljoen euro investeren in spoorontwikkeling”, zegt woordvoerder van North Sea Port Johan Bresseleers. Het nieuwe meerjarenplan van Infrabel moet nog goedgekeurd worden door de regering, maar een en ander werd al bekendgemaakt op het Havencongres van North Sea Port deze week.

“Het gaat vooral over een uitbreiding van bestaande lijnen, zodat er meer goederenverkeer mogelijk zal zijn over het spoor”, zegt Bresseleers. “De investering past perfect in onze plannen om in te zetten op duurzaam vervoer, via het spoor en de binnenvaart. Zo zorgen we voor minder vrachtwagens op de weg.”

Vooral rond het Kluizendok en het Mercatordok bij Volvo Cars en logistiek bedrijf DFDS zou het spoorwegennet uitgebreid worden. De investeringen lopen over de periode tussen 2022 en 2024. Ze maken deel uit van een groot investerings- en relanceplan waarbinnen ook geld gaat naar andere havens en infrastructuur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent