Vijf doden in Myanmar nadat legerauto op demonstranten inrijdt

 

 ©  AFP

Zeker vijf mensen zijn zondag om het leven gekomen, en tientallen gewond geraakt, nadat soldaten inreden op een groep betogers in de stad Yangon in Myanmar. Dat melden ooggetuigen en lokale media.

jvhBron: BELGA

“Een auto reed met zeer hoge snelheid in op de demonstranten en er werden schoten gelost. Daarna renden soldaten achter de demonstranten aan. Ik zag drie lichamen op de weg,” zo vertelt een getuige die om veiligheidsredenen niet bij naam genoemd wilde worden.

Op video’s en foto’s van de scène, die viraal zijn gegaan op sociale media, is te zien hoe een militair voertuig door de groep demonstranten heen rijdt. Ook is te zien hoe soldaten uit het voertuig springen en mensen arresteren en slaan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De militaire coup in februari maakte een einde aan een tien jaar durende democratische overgang in Myanmar. Sindsdien heeft het leger een bloederige onderdrukking van de tegenstanders uitgevoerd. Meer dan 1.250 burgers werden al gedood en bijna 7.300 mensen werden opgesloten.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten