Deze twee tieners spelen hoofdrollen in laatste Ketnet-musical

Imea en Sebe. ©  VRT

Imea Denooze (16) en Sebe Buermans (15) zullen de hoofdrollen spelen in de laatste Ketnet-musical. De twee tieners kwamen als besten uit de audities die op de kinderzender van VRT werden uitgezonden. Ze zullen op het podium naast Sean Dhondt en Gloria Monserez mogen acteren, zingen en dansen.

Wim Dehandschutter

In de finaleshow van Ketnet musical: de finale kwamen zondagochtend de kijkers te weten wie de twee “jeugdige” hoofdrollen zullen spelen. Nadat eerder 22 kandidaten waren afgevallen, waren er nog vier in de running, twee voor elke rol.

Voor die van de jonge koning Louis zag de jury meer in Sebe Buermans dan in Lucas Geldof. De 15-jarige Sebe woont in het Antwerpse Herenthout. Voor de rol van musicalactrice Fenne koos de jury Imea Denooze boven Linah Bertels. Imea is 16 en komt uit het Oost-Vlaamse Brakel.

(lees verder onder de foto)

Imea en Sebe vieren hun overwinning. ©  VRT

Na haar overwinning zei Imea dat ze “op het toppunt van haar geluk” was. “Dat de jury mij heeft gekozen, is dan ook een droom die werkelijkheid werd.” Sebe zal de dag van de finaleshow onthouden als “een van de mooiste dagen uit zijn leven”.

De twee zullen komende lente op het podium staan met Sean Dhondt en Gloria Monserez, die de volwassen hoofdrollen spelen. De première is zondag 13 maart 2022 in het Plopsa Theater in De Panne. De voorstelling wordt daarna in Oostende, Antwerpen, Hasselt en Gent gespeeld.

Het is de zevende en laatste keer dat Ketnet musical wordt geproduceerd.

 ©  VRT

Aangeboden door onze partners