Blessure van Leandro Trossard lijkt mee te vallen: “Hij had nochtans even geen gevoel meer in zijn arm”

 

 ©  ISOPIX

Leandro Trossard zal zich zijn 27ste verjaardag ongetwijfeld anders voorgesteld hebben. De winger van Brighton & Hove Albion raakte zaterdag in de Premier League-wedstrijd tegen Southampton geblesseerd. Trossard moest daardoor vroegtijdig gewisseld worden, maar volgens zijn coach Graham Potter zou de blessure beter meevallen dan aanvankelijk gedacht werd.

Sam Varewyck en Pieter Vanlommel

Trossard werd vlak voor het einde van de match geraakt aan de elleboog en moest met een stretcher van het veld gehaald worden. Volgens een eerste diagnose zou de schade echter meevallen, zo vertelde coach Potter zaterdagavond aan The Argus. Op definitief uitsluitsel is het echter wachten tot de bijkomende onderzoeken afgerond zijn.

“Er raakte een zenuw gekneld waardoor Leandro geen gevoel meer had in zijn arm. Daarom greep de medische ploeg meteen in en kreeg hij verzorging op het veld”, getuigt Josy Comhair, de manager van Trossard. “Samen met Laura (echtgenote van Trossard, nvdr.) was ik aanwezig op de wedstrijd. Natuurlijk raakten we even in paniek. Maar gelukkig kregen we al snel de bevestiging dat de blessure meevalt. Wellicht kan Leandro de volgende wedstrijd (zondag tegen Tottenham, nvdr.) alweer spelen.”

Brighton moest door de blessure van Trossard de wedstrijden met zijn tienen eindigen, aangezien alle wissels van het team al opgebruikt waren. Desondanks slaagde Brighton er toch nog in om een 1-0-achterstand uit te wissen: dankzij een heel late goal van Maupay eindigde de partij op 1-1. Voor Brighton is het, merkwaardig genoeg, al het achtste gelijkspel in tien competitiematchen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten