Politie neemt luxewagen in beslag na onverantwoord rijgedrag: “Bestuurder leek wagen niet onder controle te kunnen houden”

De Antwerpse politie heeft zaterdag een luxewagen in beslag genomen op de Plantin en Moretuslei in Borgerhout. 

De Antwerpse politie heeft zaterdag een luxewagen in beslag genomen op de Plantin en Moretuslei in Borgerhout. © Politie Antwerpen

Borgerhout -

De Antwerpse politie heeft zaterdag een luxewagen in beslag genomen op de Plantin en Moretuslei in Borgerhout na onverantwoord rijgedrag van de bestuurder. Bij controle bleek dat de wagen gehuurd was, maar dat de naam op het contract kwam niet overeen met de naam van de bestuurder.

nelo

De motards van de verkeerspolitie merkten zaterdag een luxewagen op dat op de Plantin en Moretuslei verschillende keren snel optrok en opnieuw afremde. “De bestuurder slipte ook een paar keer en leek zijn wagen niet onder controle te kunnen houden”, vertelt politiewoordvoerder Willem Migom.

De wagen werd gecontroleerd en bleek gehuurd te zijn. “Op het huurcontract stond echter niet de naam van de bestuurder vermeld. Bovendien bleken verschillende voorwaarden van de verzekering van de wagen niet in orde. Daarop werd beslist het voertuig te laten takelen”, aldus Migom.

De bestuurder moest meteen zijn rijbewijs voor vijftien dagen afgeven gezien zijn gevaarlijk rijgedrag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten