Verdachte moord Peter R. de Vries blijft vastzitten

 

 ©  EPA-EFE

Kamil E., verdachte in de zaak van de moord op de Nederlandse misdaadjournalist Peter R. de Vries, blijft voorlopig nog in de cel. Dat heeft de rechtbank Amsterdam maandag beslist. Zijn advocaten hadden gevraagd hem vrij te laten omdat er volgens hen onvoldoende bewijs is dat hij iets met de moord te maken heeft. De rechtbank ziet echter nog wel voldoende redenen om hem in ieder geval vast te houden tot de volgende zitting, begin maart.

Bron: BELGA

De 35-jarige Pool zelf ontkent in alle toonaarden. Hij heeft iemand op en neer naar Amsterdam gereden op de dag dat De Vries werd neergeschoten, vertelde hij eerder al, maar hij had geen weet van een moord. Hij ontkent ook dat hij een week daarvoor tijdens een mogelijke voorverkenning in Amsterdam is gezien. “Ik ben niet de persoon op die camerabeelden, ik was bij mijn moeder”, zei hij maandag nogmaals.

Volgens E. zou zijn bezoekje aan zijn moeder op camerabeelden te zien zijn. De beveiligingscamera stond in de woonkamer van de moeder. Deze beelden zijn echter bij inbeslagname van de SD-kaart gewist door de politie, volgens de advocaten omdat er ook agenten gefilmd waren die bij de moeder een huiszoeking uitvoerden. De verdediging is hier verbolgen over.

Medeverdachte Delano G., die maandag verstek liet gaan in de rechtbank, wordt ervan verdacht dat hij de schutter was. Zijn advocaten hebben niet gevraagd om hem vrij te laten. De rechtbank is van plan de zaak in juni inhoudelijk te behandelen.

Peter R. De Vries werd op 6 juli neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam, na een optreden in het programma RTL Boulevard. Hij bezweek negen dagen later in een ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten