Wie zijn de dieven die 25.000 euro aan iPhones en Macbooks pikten? “Ik had meteen een vreemd voorgevoel”

 

 ©  Federale Politie

Gent -

De Federale Politie heeft een opsporingsbericht verspreid van twee dieven die in februari ’s nachts toesloegen in de AA Repair & Shop op de Zwijnaardsesteenweg. De daders namen voor meer dan 25.000 euro aan multimedia mee.

Simon Dekaezemaker

In de nacht van 11 op 12 februari kreeg zaakvoerder Angelo Adriaensens (26) melding van zijn alarmsysteem. Twee mannen hadden het glas uit het raam gehaald en drongen zo de winkel binnen. Daar pakten ze voor 25.000 euro aan laptops, iPhones, Macbooks mee.

In februari deed Adriaensens zijn verhaal in De Gentenaar. “De dieven kwamen rond 18 uur al langs in de winkel. Ze spraken enkel Engels en ik had toen al een vreemd voorgevoel. Toen ik de winkel afsloot, zag ik ze verderop in de straat nog steeds staan.”

Na de inbraak was de AA Repari Shop enkele dagen dicht. “Het is een vies gevoel dat die dieven binnen zijn geweest. Maar ik besef dat erger kon. Er vielen gelukkig geen gewonden. Ik hoop enkel dat ik de geleden schade vergoed zal krijgen.”(Lees verder onder de foto)

LEES OOK.  Dieven halen rustig ruit weg bij Angelo (26) en stelen voor 25.000 euro aan iPhones en Macbooks: “Had al een vreemd voorgevoel”

Zaakvoerder Angelo Adriaensens in zijn leeggeroofde winkel in februari  

Zaakvoerder Angelo Adriaensens in zijn leeggeroofde winkel in februari  ©  carlo coppejans

Daders spraken gebrekkig Engels

Een student die aan de overkant van de straat woonde, kon de inbraak filmen. In het online VTM-opsporingsprogramma Faroek werden de beelden getoond. Daarin is te zien hoe de dieven klungelig wegvluchten met de multimedia in hun armen. In hun haast laten ze heel wat zaken vallen.

De Federale Politie verspreidde maandag ook een opsporingsbericht van de daders. De eerste is normaal gebouwd en ongeveer 1 meter 80 lang. Hij heeft kort zwart haar en donkere ogen. Hij droeg een bruine jas met een kap afgeboord met pels, een zwarte trainingsbroek en grijze sportschoenen.

De tweede verdachte is ongeveer even groot, en opvallend mager gebouwd. Hij heeft zwart haar met een bles. Hij droeg een zwart/groene jas, een zwarte broek van het merk Puma en sportschoenen. De twee spraken gebrekkig Engels.

Wie de daders herkent of informatie heeft over de inbraak kan contact opnemen met de speurders via het gratis nummer 0800/30300 of door dit tipformulier in te vullen.

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent