John van den Brom moet slechte resultaten bekopen en is trainer af bij Genk

 ©  BELGA

KRC Genk heeft afscheid genomen van coach John van den Brom. Dat maakten de Limburgers maandag bekend.

Vincent Van Genechten

LEES OOK (+). RECONSTRUCTIE. Het stormachtige huwelijk tussen John van den Brom en KRC Genk

“De clubleiding heeft deze beslissing genomen omdat de resultaten niet in overeenstemming zijn met de kwaliteiten van de spelerskern en met de ambities die we dit seizoen samen hebben uitgesproken”, klinkt het. “Wij bedanken John voor wat hij voor de club heeft gerealiseerd en wensen hem alle succes in de toekomst.”

Voorlopig nemen Glen Riddersholm en Domenico Olivieri als tandem de dagelijkse sportieve leiding over bij Genk, dat na 17 speeldagen pas achtste staat met 22 punten.

LEES OOK (+).PORTRET. Glen Riddersholm, de nieuwe (interim)coach van KRC Genk

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het ontslag van John van den Brom komt een dag na het 1-1 gelijkspel op het veld van KV Mechelen, dat lange tijd met een man minder speelde. Donderdag kan de club zich wel verzekeren van Europese overwintering. Mits winst thuis tegen Rapid Wenen kan Genk mogelijk nog doorstoten in de Europa League, bij een gelijkspel wordt het de Conference League. Verlies betekent het einde van het Europese verhaal.

John van den Brom (55) trainde KRC Genk sinds november 2020. Hij volgde toen de Deen Jess Thorup op, die na amper een maand ontslag nam om in eigen land bij Kopenhagen trainer te worden. Van den Brom loodste Genk vorig seizoen naar bekerwinst en de tweede plaats in het eindklassement, achter kampioen Club Brugge. Tegen blauw-zwart verloor Genk onlangs twee keer op rij, in de competitie en in de achtste finales van de beker.

Komende zondag speelt Genk in zijn eerste competitiematch zonder Van den Brom op het veld van AA Gent.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten