Olivia Rodrigo komt in 2022 naar België, en moet meteen Vorst Nationaal vullen

 

 ©  EPA-EFE

Een jaar geleden nog schier onbekend, vandaag een van de populairste artiesten ter wereld: Olivia Rodrigo (18) trekt op wereldtournee en bezoekt volgend jaar ook ons land. In juni staat de Amerikaanse zangeres in Vorst.

LEES OOK. Van ‘sterretje’ naar ‘ster’: hoe Olivia Rodrigo record na record breekt met debuutsingle ‘Drivers license’ (+)

Sinds haar doorbraak met Driver’s license gaat het aan een rotvaart voor de piepjonge Rodrigo. Het lied schopte het tot meest gestreamde hit van 2021, haar debuutplaat Sour deed hetzelfde in de albumlijsten en duikt nu ook overal op bovenaan de jaaroverzichten. Ook tweede single Good 4 u haalde de top vijf van 2021 op Spotify. Het leverde Rodrigo zeven Grammy-nominaties op, en loodste haar onder meer in België recht naar de eerste plek in de albumcharts.

Dat succes ziet Rodrigo straks verzilverd worden op tournee: in 2022 speelt ze in meer dan veertig grote steden in Europa en de VS. Ook Brussel staat op de agenda. Rodrigo komt op zondag 19 juni langs in Vorst Nationaal. De ticketverkoop start vrijdag 10 december om 10 uur via gracialive.be.

LEES OOK. Justin Bieber meest gestreamde artiest van 2021 in ons land, ook Belgen scoren goed

LEES OOK. RECENSIE. ‘SOUR’ van Olivia Rodrigo: “Geboren ingetogen verteller” ***

(dvg)

Lees ook