25.000 mondmaskers worden verdeeld over Gentse scholen: “Een noodvoorraad”

 ©  Boumediene Belbachir

GENT -

Dinsdag worden 25.000 mondmaskers op kindermaat verdeeld over de verschillende onderwijsnetten in Gent. “Als noodvoorraad”, zegt Elke Decruynaere (Groen), schepen van Onderwijs.

Bert Staes

In november werden er al eens 30.000 mondmaskers verdeeld, toen leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar verplicht een masker moesten dragen in de les. Nu ook de jongere leerlingen vanaf woensdag verplicht een masker op moeten hebben, worden er nog eens 25.000 verdeeld.

Het gaat om een actie die voor alle onderwijsnetten in Gent geldt, zegt schepen Decruynaere. “Het gaat om maskers met speciale maten voor kinderen, zodat ze goed aansluiten. Vorige winter hebben we er ook al eens bedeeld in de scholen. In totaal zullen we 100.000 maskers verdeeld hebben.”

Het gaat telkens om een noodvoorraad, voor kinderen die zonder masker naar school komen. “We vragen natuurlijk in de eerste plaats aan de ouders om zelf voor een masker te zorgen. Maar we weten uit de praktijk dat dit niet altijd voorhanden is bij kwetsbare gezinnen”, zegt Decruynaere.

De emoties laaien hoog op, bij ouders en directies, over de verplichting die woensdag ingaat. “Dat snap ik, ik ben ook geen fan. Maar het laatste waar we nu op zitten te wachten in de scholen, is nog eens een grote polemiek”, zegt Decruynaere. “Laat ons de emoties richten op hier samen door te geraken en het niet de ouders, kinderen, directies en leerkrachten nog lastiger maken.”

Aangeboden door onze partners