Parket gaat er nu openlijk van uit: overheid is vorig jaar opgelicht bij aankoop mondmaskers

 ©  BELGA

Het Brusselse gerecht gaat er openlijk vanuit dat de federale overheid vorig jaar is opgelicht bij de aankoop van miljoenen mondmaskers die ze gratis verdeelde. Het Brussels parket, dat eerder nog hooguit sprak over ‘mogelijke feiten’ van oplichting, bevestigt officieel dat vier mensen in verdenking zijn gesteld in het onderzoek naar de 15 miljoen mondmaskers die Defensie bestelde bij de Luxemburgse firma Avrox voor een bedrag van 32 miljoen euro, schrijft De Tijd dinsdag.

evdgBron: Belga, De Tijd

“In dit stadium van het gerechtelijk onderzoek kan ik bevestigen dat vier personen in verdenking gesteld werden voor feiten van valsheid in geschrifte, oplichting en witwassen”, zegt parketwoordvoerster Sarah Durant.

Daarmee bevestigt ze dat de onderzoeksrechter ervan uitgaat dat wel degelijk oplichting in het spel was. In het belang van het onderzoek geeft het parket geen verdere commentaar.

LEES OOK. Hoe goed beschermt een mondmasker nu eigenlijk? Resultaten in Duits lab tonen enorm verschil (+)

De deal dateert van begin vorig jaar na het begin van de corona­crisis, toen de regering-­Wilmès alle Belgen een gratis mondmasker wilde geven.

LEES OOK. “Het is een bombardement aan mutaties”: omikron mogelijk mix van corona en verkoudheidsvirus (+)

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt