Kroonprinses Amalia is 18 jaar geworden, en om dat te vieren zijn er nieuwe foto’s

© Telegraaf

Het is een historische dag voor de Nederlandse monarchie: kroonprinses Amalia is vandaag, dinsdag, 18 jaar geworden. Dat betekent dat ze haar vader kan opvolgen als koningin. Ter ere van haar verjaardag zijn ook nieuwe foto’s van de kroonprinses gepubliceerd.

evdgBron: De Telegraaf

Vanaf nu mag Amalia officieel haar vader, koning Willem-Alexander, opvolgen als staatshoofd. De komende jaren focust ze echter eerst op een tussenjaar, gevolgd door een studie.

Met uitzondering van Koningsdag zijn verjaardagen geen gebeurtenissen waar het Nederlandse koningshuis veel publieke ruchtbaarheid aan willen geven. Een interview bij een kroonjaar, zoals bij de 50ste verjaardagen van Willem-Alexander en Máxima, vormt een zeldzame uitzondering. Bij Amalia’s 18ste moet het grote publiek het dan ook doen met het boek dat cabaretière Claudia de Breij over haar mocht schrijven.

LEES OOK. 18 zaken die u nog niet wist over ‘cocktail queen’ Amalia: Nederlandse kroonprinses doet (letterlijk) boekje open (+)

Ook nu wil (of kan) de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) geen details geven over hoe de verjaardag van de kroonprinses ten paleize wordt gevierd. In het Haagse circuleren aanwijzingen dat ze onlangs een bezoek aan New York bracht, maar dat soort reizen wordt door de RVD tot de privésfeer gerekend. Wel staat vast dat haar oma Beatrix hooguit virtueel acte de présence kan geven; zij zit in thuisquarantaine vanwege een coronabesmetting.

 

 ©  Ⓒ RVD – FRANK RUITER

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lees ook

Nu in het nieuws