Gebouw ingestort in Franse Sanary: dode vanonder puin gehaald

 

 ©  AFP

Een gebouw van drie verdiepingen is in de nacht van maandag op dinsdag ingestort in Sanary-sur-Mer, in de Var in Frankrijk, na een explosie. Er werd één 30-jarige man levenloos vanonder het puin gehaald. Er zijn ook al zeker zes gewonden, onder wie een baby.

evdgBron: BELGA

De hulpdiensten hadden de man kunnen lokaliseren in het puin. Ze wisten dat hij buiten bewustzijn was, maar hij blijkt dus overleden. Naar twee andere mensen wordt nog gezocht.

“De baby vanonder het puin krijgen heeft ons twee uur gekost”, aldus brandweerkolonel Eric Grohin tijdens een persmoment. “De baby wordt verzorgd en stelt het goed. We hoorden hem huilen, en de hond heeft meteen gevonden waar hij zich bevond. Dat liet ons toe om een tunnel te maken en zo zijn we erin geslaagd hem te bevrijden.” Ook de moeder van de baby werd levend vanonder het puin gehaald.

Er raakten in totaal zes mensen gewond. Meteen na de aankomst van de hulpdiensten werden drie van hen overgebracht naar een ziekenhuis.

De brandweer vermoedt dat een gasprobleem aan de oorsprong ligt van de ontploffing. “De hulpdiensten stelden bij aankomst een sterke gasgeur vast”, aldus de prefectuur van de Var.

De ontploffing deed zich voor iets voor 4 uur dinsdagochtend en werd tot acht kilometer ver gehoord. Het gebouw bevindt zich in de haven van Sanary-sur-Mer, een stad met ongeveer 15.000 inwoners.

 

 ©  AFP

 

 ©  AFP

Nu in het nieuws