Fietsers verrast door vriesweer: 27 mensen naar spoed

Vooral het Bruyningpad lag er spiegelglad bij.  

Vooral het Bruyningpad lag er spiegelglad bij.  ©  archief loh

Kortrijk -

Het vriesweer heeft dinsdagmorgen veel fietsers verrast. 27 mensen meldden zich in de spoeddienst van AZ Groeninge nadat ze ten val waren gekomen op het gladde wegdek. Vooral het Bruyningpad lag spiegelglad. De fietspaden in Kortrijk waren niet gestrooid.

Kris Vanhee

De stad Kortrijk zegt verrast te zijn door het vriesweer. Schepen van Mobiliteit Axel Weydts (Vooruit): “Hoewel de verantwoordelijke van de strooidienst de vorige nacht nog de stand van wegen en fietspaden persoonlijk is gaan checken, werden we dinsdagmorgen verrast met vooral gladde fietspaden. De ploegen zijn dinsdagmorgen onmiddellijk uitgestuurd. Maar het vraagt wat tijd om alles gestrooid te krijgen. Ik excuseer me daarvoor.”

Opletten voor bladeren

Het vriesweer, waar de weerman nochtans voor had gewaarschuwd, heeft blijkbaar waren toch nog velen verrast. Vooral op het Bruyningpad, dat leidt naar AZ Groeninge, zijn nogal wat ongevallen gebeurd. Het wordt ook veel gebruikt door fietsers die van Bellegem en Rollegem naar Kortrijk fietsen. 27 slachtoffers meldden zich in AZ Groeninge met verzwikkingen over breuken tot zwaardere letsels. Ondertussen is de temperatuur weer boven het vriespunt gestegen en is het gevaar geweken. Op de fietspaden ligt er er wel nogal wat afval van bladeren. Het blijft oppassen.

Nu in het nieuws