Doden en gewonden bij schietpartij in administratief centrum Moskou

 

 ©  Shutterstock

In de Russische hoofdstad Moskou heeft een schutter dinsdag het vuur geopend in een administratief centrum. Er vielen zeker twee doden en drie gewonden, aldus de burgemeester. Een discussie over het dragen van een mondmasker ligt aan de basis van het incident.

Bron: BELGA

“Er heeft zich een tragedie voorgedaan. Na een schietpartij door een onbekende persoon zijn twee mensen omgekomen en drie gewond geraakt. De moordenaar is gearresteerd”, schrijft burgemeester Sergei Sobyanin op Twitter. “Artsen doen al het nodige om de gewonden te helpen.”

Het administratieve centrum in kwestie bevindt zich in het zuidoostelijke district Ryazansky. De verdachte zou hebben geweigerd een mondmasker op te zetten, ondanks het verzoek van het personeel. Daarop trok de man zijn pistool en vuurde.

Onder de gewonden is een tienjarig meisje, aldus het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken. De 45-jarige verdachte wordt intussen psychologisch onderzocht. Er is ook een moordonderzoek geopend.

In Rusland zijn er regelmatig gewelddadige incidenten uit onvrede met de coronamaatregelen. In november vorig jaar stak een maskerweigeraar in Sint-Petersburg nog een buspassagier neer nadat deze hem gewezen had op de mondmaskerplicht.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten