Unicef heeft recordbedrag nodig in 2022

Archiefbeeld ©  BELGAIMAGE

Wegens conflicten, de klimaatcrisis en de coronapandemie heeft Unicef, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties, een recordbedrag nodig in 2022. De organisatie zoekt donaties voor in totaal 9,4 miljard dollar (8,35 miljard euro). Dat is 21 procent meer dan ze had uitgetrokken voor 2021. In totaal wil Unicef 177 miljoen minderjarigen en hun gezinnen in meer dan 140 landen helpen.

Bron: BELGA

Het lot van de kinderen die het slachtoffer zijn van conflicten en lijden onder de gevolgen van de klimaatveranderingen, wordt nog verergerd door de nijpende economische situatie als gevolg van de coronapandemie en de toenemende armoede, aldus Unicef. “Zoals altijd worden kinderen het hardst getroffen in deze crises”, verklaarde het hoofd van Unicef, Henrietta Fore. “Ze hebben dringend hulp nodig.” 

Alleen al voor dertien miljoen minderjarigen in Afghanistan is twee miljard dollar nodig. Daar worden een miljoen kinderen bedreigd door acute honger. Unicef heeft ruim 900 miljoen dollar uitgetrokken voor Syrische vluchtelingen. Andere grote humanitaire missies zijn onder meer gepland in Jemen, Congo en Ethiopië.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten