Meer dan 1.600 studenten vragen gratis exemplaar van boek Sanda Dia van onze misdaadjournalist aan

 

Dinsdag is het precies drie jaar geleden dat Sanda Dia om het leven kwam na een studentendoop door de vereniging Reuzegom. Onze journalist Pieter Huyberechts verdiepte zich in de zaak, en brengt er nu een boek over uit. Studenten kunnen zich een week lang aanmelden voor een gratis exemplaar en op één dag deden al meer dan 1.600 dat.

Uitgeverij Das Mag kondigde dinsdagochtend aan dat studenten uit Vlaanderen en Nederland zich gedurende een week lang kunnen aanmelden voor een gratis eBook over Sanda Dia. Het boek De doop die leidde tot de dood werd geschreven door misdaadjournalist Pieter Huyberechts. Hij hoopt dat als studenten massaal aan het lezen gaan, dit kan bijdragen tot de beëindiging van vernederende praktijken en ontgroeningen binnen studentenverenigingen.

De actie blijkt alvast een schot in de roos: sinds het inschrijvingsformulier online staat, hebben al 1.635 studenten zich gemeld.

Pieter Huyberechts werkt al meer dan tien jaar als misdaadreporter voor Het Nieuwsblad. In de podcast Stemmen van Assisen neemt hij samen met collega’s Cedric Lagast en Marc Klifman grote en kleine rechtszaken onder de loep.

LEES OOK. “Hier was meteen duidelijk, dit klopt niet”: onze man schreef een boek over de fatale doop van Sanda Dia

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten