KV Mechelen-doelman Gaëtan Coucke één speeldag geschorst

 ©  Isosport

KV Mechelen kan de komende speeldag niet rekenen op Gaëtan Coucke. Het Disciplinair Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft de doelman dinsdag voor twee duels (waarvan één effectief) geschorst en een boete van 1.500 euro opgelegd.

Bron: BELGA

Coucke ontving zondag in de thuismatch tegen KRC Genk (1-1) een rode kaart na een tackle op de enkel van de doorgebroken Thorstvedt. De doelman van KV Mechelen kwam te laat en raakte het leer niet. Volgens het Bondsparket had Coucke zijn opponent serieus kunnen blesseren met de actie. “De studs worden op snelheid op de voet en/of enkel van de tegenstrever gezet”, klonk het in de bondsactie. 

   Er werd aan Coucke een minnelijke schikking van drie schorsingsdagen, waarvan twee effectief, en een boete van 2.500 euro voorgesteld. KV Mechelen zou de keeper daardoor moeten missen tegen Union en AA Gent en besliste het voorstel niet te aanvaarden.

     Dinsdag haalde Malinwa aan dat Coucke de intentie had om de bal te spelen, en bovendien niet de laatste man was. Er liepen nog verdedigers in de buurt rond die de angel uit de aanval konden halen, klonk het. KVM wees ook op het blanco strafblad van de doelman.

     Het pleidooi leverde strafvermindering op, want Coucke moet slechts één speeldag effectief uitzitten. Dat gebeurt in principe komend weekend op het veld van competitieleider Union, al kan KV Mechelen nog steeds in beroep gaan tegen de schorsing.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten