Twee mannen in de cel wegens “jihadistisch geïnspireerd” plan voor mesaanval in Frankrijk

Themabeeld 

Themabeeld ©  Shutterstock

In Frankrijk zijn twee jonge mannen aangeklaagd en in voorlopige hechtenis geplaatst omdat ze een “ernstig en dreigend” plan hadden om een “jihadistisch geïnspireerde aanval met messen” uit te voeren. Dat hebben bronnen dicht bij de zaak woensdag bekendgemaakt.

jvhBron: BELGA

Ze waren volgens berichten in de media van plan om willekeurig mensen te doden met messen op bijzonder drukke plaatsen, zoals winkelcentra, universiteiten en winkelstraten. Een van de verdachten, die al bekend stond als geradicaliseerd, zou hebben bekend. Bij de twee thuis werd op digitale media jihadistische literatuur en propaganda van de terreurgroep Islamitische Staat gevonden. Volgens de krant Le Parisien was hun doel om door de politie te worden vermoord en daarna te worden verheerlijkt als martelaar.

De twee mannen van 23 jaar werden op 29 november in de departementen Seine-et-Marne en Yvelines gearresteerd door de Algemene Directie van de Binnenlandse Veiligheid (DGSI) na inlichtingen over een mogelijke aanslag. Zij werden beschuldigd van “criminele terroristische vereniging” en opgesloten in de gevangenis, aldus bronnen, na berichtgeving in Le Parisien.

Lees ook

Nu in het nieuws