Eddy Merckx over Remco Evenepoel: “Ik bewonder zijn karakter, maar hij is te vroeg prof geworden”

 ©  BELGA

Eddy Merckx durft al eens kritisch uit de hoek te komen, zeker als het over Remco Evenepoel gaat. Deze week was het opnieuw van dat.

Vincent Van GenechtenBron: Eurosport, In De Leiderstrui

LEES OOK. Eddy Merckx : “Wat Flandrien Wout van Aert in de tijdrit in de Tour deed, was voor mij dé prestatie van het jaar’’

Het Belgische wielericoon toonde zich eerder dit jaar in een interview met onze krant behoorlijk streng voor Evenepoel. “Als er echt maar één kopman is, moet je Evenepoel eigenlijk niet meenemen”, zei de wielerkampioen. “Hij rijdt vooral voor zichzelf, dat hebben we op de Olympische Spelen gezien.” Een uitspraak waar Evenepoel flink mee verveeld zat voor het WK.

Merckx was deze week te gast bij Eurosport, om er terug te blikken op het voorbije wielerseizoen. Hij gaf er onder anderen zijn kijk op het jaar van het Belgische supertalent.

“Ik bewonder zijn karakter”, aldus De Kannibaal. “Hij is een renner van grote klasse en is heel sterk. Het probleem is dat hij te vroeg prof is geworden en de andere categorieën heeft overgeslagen. Daardoor mist hij iets in zijn voorbereiding. Ik hoop dat hij die achterstand in de komende jaren goedmaakt en toont dat hij een superkampioen is.”

Over Wout van Aert zei Merckx het volgende. “Van Aert won de Gent-Wevelgem, de Amstel en de rit over de Ventoux in de Tour. Hij is supersterk voor een niet-klimmer, een echte kampioen.”

 ©  REUTERS

Merckx zag tijdens de Tour Mark Cavendish zijn ritzegerecord (34) evenaren, maar dat vond hij niet erg. “Ik zou niet zeggen dat Mark de grootste sprinter aller tijden is, maar hij is één van de grootste. Er zijn zoveel topsprinters geweest, die ook veel etappes gewonnen hebben. Maar hij is een heel aardige kerel en ik zou er geen probleem mee hebben gehad als hij mijn record had verbeterd. Ik heb veel waardering voor Cavendish”, klinkt het.

LEES OOK. Mark Cavendish en zijn familie slachtoffer van gewapende overval: “Een nachtmerrie”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten