Binnenspeeltuinen trekken naar Raad van State na verplichte sluiting

Archiefbeeld 

Archiefbeeld ©  rr

Een groepering van binnenspeeltuinen uit Vlaanderen en Brussel stapt naar de Raad van State en vraagt bij hoogdringendheid de vernietiging van het Koninklijk Besluit van 4 december. Daarin staat de verplichte sluiting van de binnenspeeltuinen, waartoe het Overlegcomité een dag eerder besliste. Dat heeft de groepering woensdag bekendgemaakt in een persbericht.

jvhBron: BELGA

De binnenspeeltuinen zijn sinds zaterdag verplicht gesloten, net als dancings en discotheken. Beide maatregelen staan in hetzelfde artikel van het KB. Daar wringt het schoentje, luidt het. “De overheid vertrekt vanuit veronderstellingen neemt op basis daarvan een drastische beslissing. En dat zonder overleg met de sector. We zijn ervan overtuigd dat we een positieve bijdrage kunnen leveren aan het welzijn van kinderen en dat in alle veiligheid. Daarom vragen we de vernietiging van dit KB.”

LEES OOK. Huilende kinderen en boze uitbaters, verplichte sluiting van binnenspeeltuinen zorgt voor wrevel: “We nemen de overheid de onduidelijke communicatie kwalijk” (+)

De belangengroepering verwacht binnen de week een uitspraak.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten