Kenji, Kamal, Andy en Olivier vechten het uit in finale van ‘BV darts’, en Dancing Dimi geeft het goede voorbeeld

 

 ©  VTM

De speeltijd is voorbij in ‘BV darts’. In de finale maken Kenji Gooris (20), Kamal Kharmach (30), Andy Peelman (38) en Olivier Deschacht (40) onderling uit wie vanavond om de eindzege mag strijden. Dat doen ze zoals de echte pro’s. ‘Dancing’ Dimitri Van den Bergh (27) komt het goede voorbeeld geven.

Geen troostprijzen of caféregels meer: de overgebleven BV’s spelen hun dartsfinale zoals het hoort. Starten op 501 punten, eindigen met dubbele worpen. Wie een gooi naar de titel mag doen, wordt bepaald in rechtstreekse duels. Ouderdomsdeken Olivier Deschacht staat daarbij tegenover de jongste van het pak, Kenji Gooris. “Ik vind het wel iets hebben, om als jongste in de finale te staan”, zegt Gooris. “Zeker tegenover iemand als Olivier, die toch behoorlijk wat achter zijn naam heeft staan.” Deschacht voelt zich klaar. “De laatste dagen heb ik veel getraind. Ik heb ook lastige tegenstanders gehad, en toch zit ik in de finale.”

LEES OOK. Onze chef media keek naar ‘BV darts’ op VTM 2: “Vooroordelen blijken zelden compleet onterecht” (+)

Stress

In de tweede partij, tussen Kamal Kharmach en Andy Peelman, meten de twee topfavorieten zich met elkaar. “Ik wil echt winnen”, zegt Kharmach. “Maar ik moet eerlijk zijn: van Andy ben ik het meeste bang.” Ook Peelman, die vanavond aangemoedigd wordt door zijn Ze zeggen dat-collega Dina Tersago, is maar met één iets tevreden. “Ik ben een heel competitieve mens. Ik kan en wil niet verliezen. Maar, ik ben wel een stresskieken.”

De winnaars van de twee duels nemen het finaal tegen elkaar op voor de titel. Vooraf kregen ze alle vier bezoek van Dimitri Van den Bergh, de Belgische dartstrots en nummer vijf van de wereld. Hij gaf de BV’s enkele laatste tips. Op vraag van presentator Sean Dhondt kruipt ‘Dancing Dimi’ ook zelf op het podium, voor een aartsmoeilijke 180-worp.

Andy Peelman. 

Andy Peelman. ©  VTM

Olivier Deschacht. 

Olivier Deschacht. ©  VTM

Kamal Kharmach. 

Kamal Kharmach. ©  VTM

Kenji Gooris. 

Kenji Gooris. ©  VTM

BV darts

VTM 2, 20.35 uur

 (dvg)

‘Dancing’ Dimitri Van den Bergh toont in de finale van ‘BV darts’ hoe het echt moet. 

‘Dancing’ Dimitri Van den Bergh toont in de finale van ‘BV darts’ hoe het echt moet. ©  VTM

Lees ook