Een terugkeer in mineur: Wesley wil alweer weg bij Club Brugge

 ©  BELGA

Met dertig spelers in de kern en nog één op komst – Tajon Buchanan is speelgerechtigd vanaf januari – is de kans groot dat Club Brugge tijdens de wintermercato spelers laat gaan. Wie daar wellicht bij is, is Wesley Moraes. De Braziliaan was op huurbasis overgekomen van Aston Villa in de hoop opnieuw minuten te maken. Die hoop is ijdel gebleken. In de competitie verzamelde de aanvaller 69 minuten in drie speelbeurten. In de Champions League mocht hij alleen kort invallen in beide wedstrijden tegen Leipzig. Zelfs in de Croky Cup was hem geen basisplaats gegund.

De kans is groot dat Wesley na Nieuwjaar voor een andere ploeg gaat spelen op uitleenbasis. Ook andere spelers die nauwelijks aan de bak komen – Matej Mitrovic, om maar één naam te noemen – hopen op een oplossing. Club is bereid mee te werken, maar vraagt wel nog een transfersom. Financieel staat het niet onder druk om spelers te laten gaan.

Sterkhouders als Charles De Ketelaere en Noa Lang mogen in principe niet vertrekken, tenzij er een niet te weigeren bod wordt uitgebracht. Het is de bedoeling dat beide goudhaantjes nog minstens het seizoen uitdoen bij Club.(bla)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten