‘Superman’ Lopez doet eindelijk zijn verhaal na bizarre Vuelta-rel, toen hij plots van de fiets stapte: “Enric Mas is een egoïst”

Miguel Angel Lopez heeft op de Colombiaanse radiozender RCN eindelijk zijn verhaal gedaan over wat er precies gebeurde tijdens de voorbije Vuelta, bijna drie maanden geleden. De klimmer haalt hard uit naar zijn toenmalige ploeggenoot bij Movistar Enric Mas.

Vincent Van GenechtenBron: De Telegraaf

De Colombiaan kwam tijdens de recente Vuelta in het nieuws met een opgave in de voorlaatste etappe. Lopez stond bij de start van de etappe nog op de derde plaats maar door een coup van Bahrain-Victorious donderde hij alsnog van het podium af, terwijl ploegmaat Enric Mas zijn tweede plaats wel kon veiligstellen. Een boze Lopez stapte prompt van de fiets, leek nog even zijn weg te zullen hernemen maar besloot dan alsnog om uit de wedstrijd te stappen.

Het contract van Lopez werd niet later ontbonden, waarna hij tekende bij Astana.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Enkel de coach van de Colombiaan sprak sindsdien over de gebeurtenissen. “Miguel zat op het wiel van Egan Bernal, die vaart verloor. Hij wilde daarna zelf overnemen in de achtervolging, maar toen kwam (ploegmanager, red.) Eusebio Unzué zelf langs in de auto en begon hij te schreeuwen dat hij niet mocht achtervolgen. Dat was de druppel die de emmer deed overlopen”, aldus Rafael Acevedo, wiens poulain later zijn excuses aanbood.

Mas (links) en Lopez in de Vuelta. ©  EPA-EFE

“Egoïst” Mas

Movistar had met Enric Mas immers een tweede ijzer in het vuur die wel mee was in de kopgroep en wilde vermijden dat Lopez met Egan Bernal een extra concurrent mee voorin zou helpen.

Bijna drie maanden later deed nu ook ‘Superman’ eindelijk zijn verhaal. “Ik wilde nog naar de ontsnapte groep toe rijden, maar Mas (de uiteindelijke nummer twee van de Vuelta, red.) vroeg waarom ik bleef aanvallen op het moment dat hij al weg was. Toen het gat veertig seconden was, kwam de ploegleider naast me rijden. Hij zei dat ik - hoe zuur het ook was - maar niet meer moest proberen aan te vallen. Ik werd daardoor erg boos en stapte af.”

“Enric Mas is een egoïst”, meent López stellig. “Dat heb ik hem ook recht in zijn gezicht gezegd. Ik wil nooit meer met hem in hetzelfde team rijden, want hij is geen teamspeler. Er was ook geen duidelijke rolverdeling in de grote rondes. Ondertussen probeerde Mas (die eerder voor Quick-Step reed, red.) continu voor mij in de pikorde te komen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten