Student gaat viraal met illustratie van zwarte foetus: “Mensen hadden zoiets nodig”

 ©  Instagram @ebereillustrate

De vanzelfsprekendheid waarmee de geneeskunde wereldwijd nog steeds uitgaat van het prototype van een blanke patiënt, was de Nigeriaanse geneeskundestudent Chidiebere Ibe een doorn in het oog. Dus maakte hij een illustratie van een zwarte foetus. En die ging prompt viraal.

jvhBron: ABC

Ibe is een neurochirurg in opleiding, maar kreeg tijdens zijn opleiding in Nigeria enkel afbeeldingen van blanke patiënten te zien in zijn lesboeken. Een koloniale reflex, die naar eigen zeggen zijn “passie” aanwakkerde om ook andere bevolkingsgroepen voor te stellen.

Hij postte onlangs een afbeelding van een zwangere, zwarte vrouw met foetus op Instagram, en die werd tot zijn verrassing een virale hit: het bericht werd inmiddels al meer dan 80.000 keer geliket. “Mensen zeggen me hoeveel ze zoiets wilden en nodig hadden”, aldus Ibe, die hoopt dat zijn beelden zwarte studenten zullen inspireren om geneeskunde te studeren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners